Tulip stoel Eero Saarinen

Tulip stoel Eero Saarinen

Tulip stoel Eero Saarinen

De Tulip stoel van Eero Saarinen is het bekendste ontwerp van deze Fins-Amerikaanse ontwerper en architect. Helaas voor Eero Saarinen was in 1955 de technologie nog niet zo ver dat ze zijn stoel uit één stuk plastic konden maken. Hierdoor zijn de poot en de zitting nog van elkaar gescheiden. Zijn andere doel werd wel behaald. Eero Saarinen wilde graag een oplossing voor de ‘puinhoop aan poten’ in de huiskamer. Zoals je wellicht was opgevallen heeft de Tulip stoel, maar ook de hieronder getoonde bijbehorend tafel slecht één voet.

De Tulip stoel is gemaakt van een aluminum voet, waarover een plastic coating zit. De zitting is gemaakt van glasvezel. De sitting van de Tulip stoel doet wat denken aan de stoelen van glasvezel van Charles & Ray Eames. Bij de Tulip stoel hoort ook een kussen dat gemaakt is van latex schuim.

In dezelfde collectie als de Tulip stoel ontwierp Saarinen ook de beroemde Pedestal stoel. De gehele collectie werd vanaf het begin af aan geproduceerd en verkocht door het Amerikaanse designmerk Knoll.

Tulip Pedestal Group Eero Saarinen

Pedestal stoel en bijpassende Tulip tafel van Eero Saarinen.

Bekijk andere Eero Saarinen stoelen