Valet stoel Hans J. Wegner - Designstoelen.org

Valet stoel Hans J. Wegner

Valet stoel Hans J. Wegner

Valet stoel Hans J. Wegner

De Valet stoel van de Deense design stoelen ontwerper Hans J. Wegner lijkt in eerste instantie heel minimalistisch, maar eigenlijk is hij multifunctioneel inzetbaar. De bovenkant kan gebruikt worden als klerenhanger. Wie gebruikt er nou niet af en toe een stoel om zijn kleren op te hangen, dus waarom de stoel er niet op aanpassen moet Hans J. Wegner gedacht hebben. Onder de zitting is ook nog een kleine opbergruimte. Als deze openklapt, kun je de zitting gebruiken om nog een shirt op te hangen. Naast dat de Valet stoel dus heel handig is, heeft hij ook een uitzonderlijke vorm die direct opvalt en blijft hangen.

Het ontwerp van de Valet stoel komt uit 1953. De officiele naam die Hans J. Wegner aan de stoel gaf was No. PP 250. Het frame is van massief vurenhout. De zitting is van massief teak,. Het beslag is gemaakt van messing.

De eerste versie van de Valet stoel werd tussen 1953 en 1992 verkocht door Johannes Hansen. Vanaf 1992 wordt de Valet stoel van Hans J. Wegner verkocht door het eveneens Deense P.P. Møbler.

De Valet stoel is onder andere opgenomen in de designcollectie van het MoMA in New York.

Meer Hans J. Wegner design stoelen

<< Vorige stoel
Design stoelen top 100

Volgende stoel >>
Design stoelen top 100