Echte Eames stoel herkennen

Echte Eames stoel herkennen – Charles & Ray Eames zijn denk ik de bekendste ontwerpers te wereld. Daarmee zijn ze ook een van de meest nagemaakte. Het merendeel van de Eames stoelen op internet is nep. Hoe herken je een echte Eames stoel? In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten!

Ten eerste is het natuurlijk van belang dat je weet welke ontwerpen zij gemaakt hebben. Op deze website vind je enkele van hun bekendste ontwerpen zoals:

Hoe kan je een echte Eames stoel herkennen?

Als je een echte Eames stoel wil kopen, dan moet je onthouden dat er maar twee merken in de wereld zijn die een licentie hebben om echte Eames stoelen te maken. Dat zijn Vitra (voor Europa) en Herman Miller (in de VS). Beide merken behoren tot de absolute top. Meubels van deze twee merken zijn dan ook altijd perfect afgewerkt en van hoge, zware kwaliteit.
Eigenlijk is het dus best eenvoudig om een echte eames stoel te herkennen. Zoek naar het merkteken van Herman Miller of Vitra. Staat dat er niet op (dat zou misschien bij echte oudere stoelen kunnen voorkomen), dan moet je kijken naar de kwaliteit van de stoel. Heb je een nieuwe Eames stoel zonder een Vitra of Herman Miller merk, dan is hij helaas nep.

echte Eames stoel

Een echte Eames stoel herken je aan het merkteken van Vitra of Herman Miller.

Klik hier om te lezen over de echtheid van een designstoel bepalen.