Panton stoel Verner Panton - Designstoelen.org

Panton stoel Verner Panton

Panton stoel

Panton stoel

De Panton stoel van de Deense ontwerper Verner Panton is een van de meest herkenbare design stoelen ooit gemaakt. De ontwikkeling van technieken om plastic te verwerken had zich in 1960 zo ver ontwikkeld dat het mogelijk was geworden een stoel voor een volwassen persoon uit een stuk te spuitgieten. Het ontwerp van deze iconisch Panton stoel doet natuurlijk erg denken aan de houten Zigzagstoel van Gerrit Rietveld uit 1934. Het ontwerp van de Panton stoel is niet alleen heel fraai. Wat veel mensen niet weten is dat de stoel stapelbaar is. Dit maakt hem ook nog eens zeer praktisch.

Het ontwerp van de Panton stoel komt uit 1959 – 1960. Het was echter pas in 1968 dat het Zwiterse Vitra de stoel in productie nam.

Panton stoel kopen

Wil je de Panton stoel kopen, dan kan dat al vanaf zo’n 240 euro. Voor dit geld heb je al een originele Vitra. Dit is echter een vrij goedkoop model. De dealer vermeld er zelfs bij dat hij kan verkleuren als je hem in de zon zet. Niet echt de kwaliteit die je van Vitra verwacht natuurlijk. Vitra brengt voor zo’n 1000 euro ook een luxe versie van de stoel op de markt. Deze heeft een prachtige glanzende finish.

Meer Verner Panton stoelen

<< Vorige stoel
Design stoelen top 100

Volgende stoel >>
Design stoelen top 100