LCW Lounge stoel Charles & Ray Eames - Designstoelen.org

LCW Lounge stoel Charles & Ray Eames

LCW Lounge stoel

LCW Lounge stoel Charles & Ray Eames uit 1945.

De LCW lounge stoel bestaat uit een gebogen frame van multiplex van berkenhout en een in vorm geperst multiplex zitting en rugsteun. Het ontwerp van de LCW Lounge stoel komt uit 1945.

De iconische multiplex design stoelen van Charles & Ray Eames zijn vooral het resultaat van hun zoektocht tijdens de tweede wereldoorlog naar de ontwikkeling van een goedkope en efficiënte manier om multiplex te kunnen vormen.

Als je denkt dat LCW voor iets heel exotisch staat, dan moet ik je terleurstellen. LCW staat voor “Lounge Chair Wood”, en dat is wat het is.

Productie van de LCW Lounge stoel

Tussen 1946 en 1949 is de LCW Lounge stoel van Charles & Ray Eames verkocht door de Evans Products Company uit Venice, Californië.  Daarna werd de productie overgenomen door de beroemde Herman Miller Furniture Company, die de stoel tussen 1949 en 1958 in productie had.

LCW Lounge stoel kopen

De LCW Lounge stoel is overigens nog steeds gewoon te koop. Het Zwiterse designmerk Vitra verkoopt de LCW Lounge stoel in verschillende vormen.  Hij kost een goede 2000 euro.

De originele LCW Lounge stoelen uit de jaren ’50 van de Herman Miller Company heb ik op een designbeurs voor zo’n 3000 euro per stuk zien staan.

Meer design stoelen van Charles & Ray Eames

<< Vorige stoel
Design stoelen top 100

Volgende stoel >>
Design stoelen top 100