Egg stoel Arne Jacobsen

Egg stoel Arne Jacobsen

Egg stoel Arne Jacobsen

De Egg stoel van Arne Jacobsen werd oorspronkelijk ontworpen voor het Royal SAS hotel in Kopenhagen.
De Egg stoel heeft een zeer hoge decoratieve functie. Het ontwerp is het resultaat van Arne Jacobsen zijn zoektocht naar een lichtgewicht stoel met een vloeiende zitvormen. Daarnaast wilde hij met een minimum aan vulling toch een goed zitcomfort bieden.
De schaal van de Egg stoel is gemaakt van plexiglas. Het geheel is gestoffeerd en met op sommige plekken een dikkere, en andere plaatsen een dunnere laag schuimrubber bekleed. Het kussen ligt los op de stoel. De voet van de stoel is gemaakt van aluminium. Door materialen als schuimrubber, aluminium en plexiglas te gebruiken slaagde Arne Jacobsen er in een stoel van dit formaat toch licht van gewicht te houden.

De Egg stoel van Arne Jacobsen is een van de beroemdste design stoelen die ooit gemaakt is. Het ontwerp komt uit 1957 -1958. Vanaf het begin werd de stoel geproduceerd door designlabel Fritz Hansen uit Allerød in Denemarken.

Egg stoel in verschillende kleuren

Zoals veel van de ontwerpen van Arne Jacobsen is ook de Egg stoel in zeer veel (hippe) kleuren uitgevoerd. Er is ook een versie van leer bekend.

Meer design stoelen van Arne Jacobsen

<< Vorige stoel
Design stoelen top 100

Volgende stoel >>
Design stoelen top 100