Vliegveldstoelen Charles & Ray Eames

Tandem Shell Seating Charles & Ray Eames

Tandem Shell Seating Charles & Ray Eames (bron:iainclaridge.co.uk ).

De invloed die Charles & Ray Eames op de ontwikkeling van de design stoel hebben gehad wordt pas echt goed duidelijk als je kijkt naar de diversiteit van de ontwerpen die ze gemaakt hebben. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de verschillende vliegveldstoelen van hun hand. Iedereen die wel eens gevolgen heeft herkent ze direct.

Rond 1962 hebben Charles & Ray Eames maar liefst twee totaal verschillende type vliegveldstoelen ontwikkeld. Een is de Tendem Shell Seating waarmee ze hun eerder ontwerpen van plastic kuipstoelen verstevigen met een metalen buitenkant en vastmaken op een buis aan de onderkant. Zeer karakteristiek zijn de chromen poten aan het uiteinde van de bank.

Het tweede ontwerp van vliegveldstoelen komt dus ook uit 1962 en heet Tandem Sling Seating. Deze stoelen ogen nog iets moderner dan de Tendem Shell Seating. Ze zijn meer geïnspireerd op de bureaustoelen uit de aluminium serie die ze eerder ontwikkelden. De Tandem Sling Seating ontwikkelde Charles & Ray Eames in eerste instantie voor het Dulles Vliegveld in Washington en het O’Hare Vliegveld in Chicago.

Vliegveldstoelen Charles & Ray Eames

Tandem Sling Seating de vliegveldstoelen van Charles & Ray Eames (bron: Hermanmiller.com).

Meer stoelen van Charles & Ray Eames

<< Vorige stoel
Design stoelen top 100

Volgende stoel >>
Design stoelen top 100